Hoppa till huvudinnehåll
Gå till huvudinnehåll
Microsoft i ditt samhälle

Möt Microsofts chef för TechSpark i södra Virginia, Jeremy Satterfield

Microsoft TechSpark-programmet är för närvarande verksamt i sex regioner i USA och Mexiko - den gemensamma regionen Ciudad Juarez i Mexiko och El Paso i Texas, Fargo i North Dakota, södra Virginia, norra centrala Washington, nordöstra Wisconsin och Cheyenne i Wyoming. Varje region är unik både när det gäller lokaliteter och hur TechSpark-ansvariga genomför programmen. Vårt uppdrag är att lyssna på och samarbeta med samhällsorganisationer för att skapa arbetstillfällen och ekonomiska möjligheter i vår region. Även om de främsta fokusområdena för oss alla är utbildning i datavetenskap, digital inkludering, omvandling av företag och stöd till ideella organisationer, varierar sättet vi närmar oss detta arbete på.

I den här omgången av vår Spotlight-serie ville jag och mina kollegor intervjua varandra för att få en inblick i och perspektiv på vårt arbete. Jag träffade min kollega på östkusten, Jeremy Satterfield, som driver TechSpark-programmet på landsbygden i södra Virginia, vilket är det område som liknar min region mest, eftersom vi båda är mycket lantliga och dessutom har Microsofts datacenter i våra samhällen.

Vår konversation har redigerats för att göra den längre och tydligare.

Lisa Karstetter: Så, Jeremy - "Mr Southern Virginia" - vad älskar du med din region?

Jeremy Satterfield: Jag är precis som du, Lisa. Jag är född och uppvuxen i det här samhället. Jag har investerat mycket här. Jag svor att jag aldrig skulle komma tillbaka till södra Virginia och nästan på dagen fyra år efter att jag tog min high school-examen var jag tillbaka på samma plats. (Mycket av det hade att göra med min fästmö, som nu är min fru sedan 19 år tillbaka, men jag kan inte tänka mig att mina tre barn ska växa upp någon annanstans. Du vet, jag bor sex mil från mina svärföräldrar och fem och en halv mil från mina föräldrar, och jag får träna mina egna barn på samma planer som jag spelade på som barn. Så vi har ett bra stödsystem och vi har kunnat hitta allt vi behöver för att hålla oss lyckliga här i gamla Southside Virginia.

Lisa: Samma sak. Jag bor lite mer än en timme från den plats där jag växte upp. Jag växte upp på en potatisodling och är nu gift med en fruktodlare. Det kan man tänka sig. Jag flyttade iväg för att gå på college, träffade min man och flyttade tillbaka till området. Jag svor precis som du att jag aldrig skulle flytta tillbaka till landsbygden. Nu bor jag mitt i en fruktodling, men jag kan säga att en gård har varit en utmärkt plats att uppfostra mina tre pojkar på. Ett bra sätt att lära dem arbetsmoral. Det finns alltid något att göra på en gård. Två av mina söner har flyttat tillbaka efter college för att ansluta sig till familjegården. Jag är ett bevis på att livet på landsbygden går in under huden och att det är svårt att bryta sig loss. Jag älskar småstadens värderingar, de nära relationerna och att leva i ett samhälle där alla måste hjälpa till för att få det att fungera. Jag vet att det är svårt för människor i större stadsområden att verkligen förstå, men jag skulle inte vilja bo någon annanstans. Att ha en koppling till de flesta människor i området är det som gör det så roligt att göra det arbete som vi gör genom TechSpark. Det har inverkan på organisationer och människor som jag personligen känner. Det berör mitt hjärta och gör det arbete jag gör väldigt personligt.

Jeremy: Ja, det är otroligt hur tankesättet förändras från high school till collegeexamen. Du vet att jag som 18-åring inte skulle vilja flytta tillbaka till södra Virginia, men jag som 22-åring var väldigt glad över att flytta tillbaka hem. (Jag är fortfarande väldigt glad över att jag tog beslutet att komma hem. Det har verkligen varit lite extra speciellt att uppfostra våra tre barn i vår hemstad.

Så, fröken Lisa, TechSpark Manager för North Central Washington, vad har Microsoft tillfört ert samhälle?

Lisa: Jag var chef för den lokala handelskammaren i början av 2000-talet och jag minns att företagen kämpade för att allting var beroende av jordbruket. Det var en kamp att hitta sätt att marknadsföra vår lilla stad. Trycket på den lokala jordbrukssektorn var enormt. Om jordbrukarna inte klarade sig bra eller om råvarupriserna var låga, så drabbades företagen. Våra små landsbygdssamhällen levde eller dog av detta, och när Microsoft och andra datacenter flyttade till området förändrades saker och ting helt plötsligt.

Det skapade hopp för första gången på länge. Det har gett en bra skattebas och tagit trycket från axlarna på vårt jordbruk. Skatterna går in i samhället, och vi ser unga vuxna som vuxit upp här flytta tillbaka för att få jobb. Följ upp det genom att Microsoft placerar en lokal person (mig) i TechSpark-positionen och säger: "Nu ska vi gå lite djupare och verkligen titta på ekonomisk utveckling, STEM-utbildning, kompetensutveckling och så vidare". Hur kan vi hjälpa till att lyfta dessa saker i området?" Ärligt talat, Jeremy, det är svårt att beskriva med ord, men så mycket lättare att se. Du vet, du kör genom staden och ser bara förnyat liv, nya byggnader och nya ansikten. Har det varit likadant i södra Virginia?

Jeremy: Ja, det har det. Jag arbetade för Mid-Atlantic Broadband när Microsoft tillkännagav sina planer på att bygga ett datacenter i Boydton och jag minns att folk var glada över det, men inte som om de hoppade upp och ner. Åtta år senare är alla glada över det och vad det har tillfört vårt område. De har gett oss mycket stabilitet. Åh, och arbetstillfällen! Jag kommer aldrig att glömma att jag, innan jag började arbeta för Microsoft, pratade med chefen för ekonomisk utveckling i Mecklenburg County när de sålde marken till Microsoft. De sa att de skulle anställa 50 personer vid datacentret, och vi var överlyckliga över det. Vi är så långt över dessa siffror nu. Vi arbetar på vår sjunde expansion. Det har vuxit så mycket, och det har verkligen bidragit till att ge olika programmöjligheter till vårt samhälle och hjälpt området. Det har bara varit så mycket bra.

Sedan tillkännagav de TechSpark och jag blev anställd. Du och jag har bevittnat så mycket som Microsoft har gjort, särskilt genom TechSpark-programmet. De flesta av de organisationer som jag för närvarande arbetar med fanns redan innan vi (Microsoft) kom till stan och jag var aktiv i att stödja dem, men det är helt enkelt fantastiskt vilken sammankallande kraft Microsoft har för att föra samman dem alla på ett sätt som aldrig tidigare har hänt.

Lisa: Ja, precis. Samma här. Vi har begåvade och innovativa organisationer här i North Central Washington, men ofta var de isolerade, hade för lite resurser och var dubbelarbetande, men utförde ändå ett fantastiskt arbete. Genom TechSpark-programmet har jag kunnat hjälpa dem att knyta ihop sig på ett sätt som förstärker deras arbete. Av de sju av oss som anställts för att utföra TechSpark-arbetet för Microsoft skulle jag säga att du och jag har flest likheter. Våra län och områden är de mest lantliga och båda har datacenter. Hur skulle du jämföra ditt område med mitt?

Jeremy: Utan tvekan har vi mest gemensamt, men jag tror att du förmodligen har en högre latinsk befolkning än vad jag har baserat på den enorma mängden jordbruk i ditt område. Den demografiska sammansättningen är förmodligen mycket annorlunda, liksom de språk som talas.

Lisa: Precis. Mellan 25 och 30 procent av befolkningen i mitt område har spanska som huvudspråk. Det har varit viktigt för mig att se till att vi arbetar hårt för att vara inkluderande. Alla måste ha en plats vid bordet för att vi ska kunna lyckas. Jag har varit tacksam för att de flesta av de kurser i fortbildning som vi har gett ut genom LinkedIn Learning och Microsoft Learning har erbjudits på spanska och andra språk. Nu måste jag se till att alla har tillgång till bredband.

Jeremy: Om COVID inte har gjort något annat så har det verkligen ökat behovet av uppkoppling. Mina landsbygdssamhällen behöver bredbandsuppkoppling på ett mycket allvarligt sätt. Utbildning, hälsovård och distansarbetare behöver tillgång till bredband till överkomligt pris. Om du inte har bredband är du i en mycket svår situation. Detta faktum är mycket allvarligt, särskilt på landsbygden.

Lisa: Ditto. Låt oss hoppas att det sker någon större satsning på federal nivå i år. Jag vet att båda våra områden drabbades hårt av COVID. Vilka utmaningar såg ni i er region och hur kunde ni hjälpa till i södra Virginia?

Jeremy: 2020 var definitivt en oklar tid, minst sagt. Precis som du hade vi turen att kunna dela ut handdesinfektionsmedel och N95-masker till några av de enheter som behövde det. Det var inte vad jag förväntade mig att göra 2020, men det var ett stort behov. Vårt fokus här var på långtidsvårdsinrättningar och hälso- och sjukvårdsverksamheter som låg utanför hälso- och sjukvårdssystemen.

Utanför COVID kunde vi lansera en rådgivande nämnd för datacentersamhället här, vilket var en vinst. Vi samlade människor från området, inklusive några gymnasieelever. Min egen dotter från gymnasiet var med i den. Det gav henne en inblick i vad Microsoft ser som en hjälp för att utveckla samhället. Jag tror att hon blev lite skrämd och lite nervös när det gällde att tala ut ibland, men hon förstod vad som pågick och jag kunde se hur hon började koppla ihop några andra punkter som hon ärligt talat inte hade haft möjlighet att koppla ihop om hon inte hade varit med i den gruppen. Vi kunde också genomföra en lyckad ChangeX-lansering för andra året, som mottogs väl. Hur är det med dig, fröken Lisa?

Lisa: Jag vet att den största för mig var det uppgraderingsprogram som vi finansierade. Vi samarbetade med NCW Tech Alliance för att hjälpa till med detta arbete och nådde omkring 2 200 personer i vår region. Det var fantastiskt att se hur många som ville ta del av onlinekurser. Men det visade också på de som inte har internet eller enheter hemma för att ens kunna ta dessa kurser. De flesta av kurserna kunde tas på en mobil enhet, men om man inte har obegränsad data och inget internet hemma, vart ska man då gå? Eftersom COVID orsakade en låsning i vårt område kunde man inte gå till kaféer, bibliotek eller andra områden där man brukade kunna gå för att få gratis tillgång till Wi-Fi. Vi samarbetade med Washington State University för att tillhandahålla boosters till bibliotek och andra offentliga platser så att folk kunde sitta i sina bilar eller utanför dessa företag.

Jag pratade med en tjej vars campus var stängt på grund av pandemin och som skickades hem på våren för att göra det sista kvartalet praktiskt taget. Hon hade inte tillgång till bredband hemma eftersom hennes familj inte hade råd med det. Hennes familj hade en bil och använde den för att ta sig till jobbet från sitt hem på landet. Tänk på det, Jeremy. Du kommer från en missgynnad familj, studerar hårt och får ett stipendium till college, men en pandemi tvingar dig hem och du har nu ingen tillgång till internet och kan inte läsa dina kurser förrän dina föräldrar kommer hem från jobbet. Den här eleven satt på natten i en bil vid en lastbilsmack där hon kunde använda deras Wi-Fi och göra sina läxor. (suck) Hjärtskärande men ögonöppnande om det akuta behovet.

Jeremy: Det är hemskt. COVID har verkligen satt ljuset på så många behov.

Lisa: Samma sak med skolor. Vi hjälpte till att finansiera hotspots för det lokala skoldistriktet här så att alla elever kunde få en hotspot för virtuell användning. Många av våra lokala ideella organisationer var inte heller utrustade för att gå över till en helt virtuell värld, så vi inrättade en teknisk fond vid Columbia Basin Foundation där ideella organisationer kunde ansöka om bidrag för att uppgradera sin utrustning och programvara.

Jeremy: Jag kan föreställa mig att vi båda var mitt uppe i att driva olika program med olika organisationer under de senaste tre månaderna eller de senaste tre åren. Att se några av dessa organisationer verkligen kämpa med att ta dessa program som var tänkta att vara personliga, handgripliga, till den virtuella kapaciteten var svårt att se. Vissa av dem snubblade ganska mycket, och vissa av dem klarade övergången utan ansträngning. Så det var det som jag tog med mig - att se vilka som kunde ändra sig snabbare och vilka som behövde mer hjälp. Jag tror att ordet för året är utmaning.

Lisa: Ja, en del av våra finansierade projekt lyckades inte landa eftersom de inte kunde räkna ut tillräckligt snabbt hur de skulle övergå till virtuell verksamhet, medan andra blomstrade på ett sätt som vi inte hade förväntat oss. Vi hade en STEM-showcase som Microsoft sponsrar och där vi varje år har barn som kommer hit för att visa upp sig personligen. Även om det är öppet för hela regionen är det vanligtvis de barn som bor i Wenatchee som deltar, men när vi flyttade det till nätet öppnade vi det för deltagande från barn från hela regionen som skickade in sina projekt. Det gjorde det alltså mer rättvist för dem som bor längre bort.

Vi har också ett evenemang i området som kallas Flywheel Investment Conference, som normalt är ett personligt evenemang. De flyttade den till nätet och fick tre gånger så många besökare. Så när vi letar efter något positivt i detta år av utmaningar antar jag att vi har lärt oss mycket och att många evenemang kanske kommer att använda sig av en hybridmodell framöver.

Nu när du har arbetat för Microsoft i 3,5 år, vad har du lärt dig när du har arbetat för TechSpark?

Jeremy: Jag hade arbetat med ideella organisationer länge, så jag trodde att jag kände till alla ideella organisationer i regionen och att jag verkligen förstod vad de gjorde. När jag har arbetat med TechSpark har jag insett att jag inte gör det. Jag kanske har förstått vad de gör, men inte vem de gör det för, inte deras omfattning eller räckvidd. Så det har verkligen gett mig en ökad förståelse för hur dessa ideella organisationer arbetar. Hur de gör det de gör på ett ärligt sätt, var de brister och var vi eventuellt kan skapa kontakter med andra organisationer för att hjälpa dem att utöka sin effekt. Det har varit den största höjdpunkten för mig.

Lisa: Ja, det är 100 procent samma sak för mig. Jag har tidigare arbetat för ett annat lokalt teknikföretag med samhällsengagemang, vilket var underbart, men vårt TechSpark-arbete tar det till en helt ny nivå när det gäller att luta sig mot ett samhälle.

Det är ett stort tänkande. Det är att lägga ner massor av tid på att utforma strategier för hur man ska undanröja hinder för de som inte har tillgång till tjänsterna eller som befinner sig på landsbygden. Hur når jag dessa människor? Hur skapar jag ett effektivt ekosystem för att gå vidare? Vem ska jag ta med mig till bordet för att göra detta arbete? Hur kan jag göra det hållbart? Jag försöker verkligen bryta ner silos mellan alla dessa ideella organisationer som gör ett riktigt bra arbete och få dem att samarbeta för att harmonisera och förstärka sitt arbete.

Jag tror att det har varit lite av ett brutalt uppvaknande för mig eftersom jag trodde att jag kände till alla ideella organisationer i området och hur de gjorde det. Jag lärde mig snart att jag inte visste allt och jag är fortfarande en student som lär mig något varje dag. Du och jag har det fantastiska jobbet att vara på plats och se detta arbete utföras, men det finns så många andra i vårt filantropiska team som stöder detta arbete bakom kulisserna. Jag hör dagligen deras passion för att hjälpa andra, och det gör att det finns en eld inom mig som gör att jag fortsätter att göra detta arbete här. När jag ser tillbaka på mina tre år tror jag att min favoritdel av det här jobbet är att jag har pressat mig själv utanför mina egna bekvämlighetsnivåer och pressat mina ideella organisationer att tänka stort och få effekt i en mycket större omfattning än vad de har gjort tidigare.

Jeremy: Du har rätt. Hjälpa till att skapa effekt dag ut och dag in. Det är vad vi får göra och jag älskar arbetet. Berätta för mig, fröken Lisa, nu när vi har 2020 bakom oss, vad är det som gör dig så upphetsad inför 2021?

Lisa: Mitt signaturprojekt. Microsoft bad oss regionala TechSpark-chefer att ta sig tid att lyssna och lära oss mer om våra områden. Det som blev uppenbart, Jeremy, är att man inte ska behöva ge upp den plats där man älskar att bo för att kunna arbeta, lära sig, öka sin kompetens och utvecklas. Vi lever i en tid av stora möjligheter.

Jeremy: Det finns inga sannare ord. Jag känner likadant.

Lisa: De senaste tre åren har varit en gåva och en verklig möjlighet att luta sig in, lyssna och lära sig av intressenter från landsbygdssamhällen i hela min region. Jag har hört förtvivlan i deras röster när de talar om de hinder och hinder som de har stött på när de har försökt lyfta sina samhällen. Jag hör också hopp när de talar om sina ambitioner för sina ungdomar, företag och samhällen. Det blev mitt mål att hitta organisationer som kunde hjälpa mig att hitta ett sätt att göra systematiska ekosystemförändringar - identifierade på plats eller från grunden - i relationer och samtal. Att möta människor där de befinner sig, både när det gäller nivå och plats, var en icke förhandlingsbar fråga för mig. Jag är glad att jag har hittat en fantastisk partner i NCW Tech Alliance som kommer att hjälpa till att lyfta det arbetet och vi håller på att göra oss redo att lansera vårt projekt. Så håll ögonen öppna... kanske får ni höra om det i min nästa LinkedIn-artikel? (skratt)

Jeremy: Jag kan inte vänta, fröken Lisa. Jag vet hur passionerad du är om det. Precis som du har jag mitt signaturprojekt som jag har arbetat med och som är mycket nära att bli färdigt. Vi håller på att utveckla ett innovationscentrum i samarbete med Mid-Atlantic Broadband. De är en regional leverantör av fiberoptisk transport på mellansteget, men vi samarbetar faktiskt med dem för att skapa utbildningsmöjligheter. Vi har för närvarande 8-10 ideella organisationer från regionen som vi redan har avtal med för att tillhandahålla utbildning för barn och ungdomar, högskolestudenter, karriärbytare och personer som vill lära sig hela livet. I princip kommer vi att kunna erbjuda dessa möjligheter till vidareutbildning till alla invånare i södra Virginia. Jag kan inte vänta på den dagen.


TechSpark Washington har kommit långt på tre korta år, precis som TechSpark Virginia, men vi har mycket mer att göra. Jag är så stolt över vad vi hittills har åstadkommit och jag ser med spänning fram emot vad framtiden har att erbjuda NCW. Alla förtjänar att leva och arbeta där de älskar, precis som min kollega Jeremy och jag. Det är därför jag är så glad över den kommande lanseringen av mitt signaturprojekt. Det är en kampanj för motståndskraft på landsbygden och digital inkludering som utvecklas för att möta människor där de befinner sig när det gäller lokalitet och nivå, så håll utkik efter fler TechSpark-nyheter snart.

TechSpark Spotlight: Genom TechSpark-programmet samarbetar Microsoft med samhällen för att förstå deras unika regionala utmaningar och utforska lösningar, program och partnerskap som är mest effektiva lokalt. Den här artikeln är en del av serien Microsoft TechSpark Spotlight som belyser varje samhälle vi betjänar.