Overslaan naar hoofdinhoud
Overslaan naar hoofdinhoud
Microsoft in uw gemeenschap

Ontmoet Microsoft's Zuid-Virginia TechSpark leider, Jeremy Satterfield

Het Microsoft TechSpark programma is momenteel actief in zes regio's in de Verenigde Staten en Mexico - de gezamenlijke regio van Ciudad Juarez, Mexico, en El Paso, Texas; Fargo, North Dakota; Zuid-Virginia; Noord-Centraal Washington; Noordoost Wisconsin; en Cheyenne, Wyoming. Elke regio is uniek, zowel in locatie als in de manier waarop de TechSpark managers programma's implementeren. Onze missie is te luisteren naar en samen te werken met gemeenschapsorganisaties om banen en economische kansen naar onze regio te brengen. Hoewel we ons allemaal in de eerste plaats richten op informaticaonderwijs, digitale inclusie, bedrijfstransformatie en steun voor non-profitorganisaties, verschilt de manier waarop we dat werk benaderen.

Voor deze ronde van onze Spotlight-serie hebben mijn collega's en ik ons voorgenomen elkaar te interviewen om inzicht en perspectief te krijgen op ons werk. Ik ontmoette mijn collega van de oostkust, Jeremy Satterfield, die het TechSpark-programma leidt in het landelijke zuiden van Virginia, dat het meest lijkt op mijn regio, omdat we allebei erg landelijk zijn en ook Microsoft-datacentra in onze gemeenschappen hebben.

Ons gesprek is geredigeerd voor lengte en duidelijkheid.

Lisa Karstetter: Dus, Jeremy - "Mr. Southern Virginia" - wat vind je zo leuk aan je regio?

Jeremy Satterfield: Een makkelijk antwoord om eerlijk te zijn, ik ben net als jij, Lisa. Ik ben geboren en getogen in deze gemeenschap. Heb veel geïnvesteerd hier. Ik heb gezworen dat ik nooit meer terug zou komen naar Zuid Virginia en bijna vier jaar na mijn afstuderen was ik weer terug op dezelfde plek. (Dat had veel te maken met mijn verloofde, nu mijn vrouw van 19 jaar, maar ik kan me niet voorstellen dat mijn drie kinderen ergens anders zouden opgroeien. Weet je, ik zit 6 mijl van mijn schoonfamilie en 5,5 mijl van mijn ouders en ik kan mijn eigen kinderen coachen op dezelfde velden als waar ik als kind speelde. We hebben een geweldig steunsysteem en alles wat we nodig hebben om gelukkig te zijn, hebben we hier in het oude Southside Virginia gevonden.

Hetzelfde verhaal. Ik woon iets meer dan een uur van waar ik ben opgegroeid. Ik ben opgegroeid op een aardappelboerderij en ben nu getrouwd met een boomgaardenier. Stel je voor. Ik verhuisde om te studeren, ontmoette mijn man, en verhuisde uiteindelijk terug naar de streek. Ik zwoer net als jij dat ik nooit meer naar het platteland zou verhuizen. Ik woon nu midden in een boomgaard, maar ik moet zeggen dat een boerderij een geweldige plek is geweest om mijn drie jongens op te voeden. Een goede manier om ze werkethiek bij te brengen. Er is altijd wat te doen op een boerderij. Twee van mijn zonen zijn na hun studie teruggegaan naar de boerderij. Ik ben het bewijs dat het plattelandsleven je in de greep houdt en dat het moeilijk is om je los te maken. Ik hou van de waarden van een kleine stad, van de hechte relaties en van het leven in een gemeenschap waar iedereen mee moet helpen om het te laten werken. Ik weet dat dit voor mensen in grotere stedelijke gebieden moeilijk te bevatten is, maar ik zou nergens anders willen wonen. Een band hebben met de meeste mensen in de buurt is wat het zo leuk maakt om het werk te doen dat we via TechSpark doen. Het heeft impact op organisaties en mensen die ik persoonlijk ken. Dat raakt mijn hart en maakt het werk dat ik doe heel persoonlijk.

Ja. Het is verbazend hoe je mentaliteit verandert van middelbare school naar afgestudeerde. Weet je, de 18-jarige ik zou er niets voor voelen om terug te verhuizen naar Zuid Virginia, maar de 22-jarige ik was heel blij om terug naar huis te verhuizen. (Ik ben nog steeds blij dat ik de beslissing nam om terug naar huis te gaan. Het is zeker een beetje extra speciaal geweest om onze drie kinderen in onze geboortestad op te voeden.

Dus, Miss Lisa, TechSpark Manager van Noord Centraal Washington, wat heeft Microsoft naar uw gemeenschap gebracht?

Lisa: Ik leidde de plaatselijke kamer in het begin van de jaren 2000 en ik herinner me dat bedrijven het moeilijk hadden omdat alles van de landbouw afhankelijk was. Het was een strijd om manieren te vinden om onze kleine stad te promoten. De druk op de lokale agrarische gemeenschap was enorm. Als de boeren het niet goed deden of de grondstofprijzen laag waren, dan leden de bedrijven daaronder. Onze kleine plattelandsgemeenschappen leefden of stierven daarvan, en toen plotseling Microsoft en andere datacentra naar het gebied verhuisden, veranderde alles.

Het heeft voor het eerst sinds tijden weer hoop gegeven. Het heeft een geweldige belastingbasis gebracht en de druk van de schouders van onze landbouwgemeenschap gehaald. Belastingen gaan naar de gemeenschap, en je ziet jonge volwassenen die hier zijn opgegroeid terugkomen voor banen. Daarna heeft Microsoft een plaatselijke inwoner (ik) in de TechSpark-positie geplaatst en gezegd: "Laten we nu eens wat dieper gaan en echt kijken naar economische ontwikkeling, STEM-onderwijs, scholing, enzovoorts. Hoe kunnen we die dingen in het gebied helpen opkrikken?" Eerlijk gezegd, Jeremy, het is moeilijk te beschrijven met woorden, maar zo veel gemakkelijker om te zien. Je weet dat je door de stad rijdt en je ziet vernieuwd leven, nieuwe gebouwen, en nieuwe gezichten. Is dat ook zo in Zuid Virginia?

Ja, dat is zo. Ik werkte voor Mid-Atlantic Broadband toen Microsoft hun plannen aankondigde om een datacenter te bouwen in Boydton en ik herinner me dat de mensen er enthousiast over waren, maar niet op en neer stonden te springen. Fast forward acht jaar later, en nu is iedereen enthousiast over het en wat het heeft gebracht aan ons gebied. Ze hebben veel stabiliteit gebracht. Oh, en banen! Ik zal nooit vergeten dat ik, voordat ik voor Microsoft werkte, een gesprek had met de directeur economische ontwikkeling van Mecklenburg County, toen zij het land aan Microsoft verkochten. Ze zeiden dat ze 50 mensen zouden gaan aannemen in het datacenter, en daar waren we dolblij mee. We zijn nu zo veel verder dan die aantallen. We zijn bezig met onze zevende uitbreiding. Het is zo gegroeid, en het heeft echt geholpen om verschillende programmeringsmogelijkheden naar onze gemeenschap te brengen en het gebied te helpen. Er is gewoon zoveel goeds gebeurd.

Toen kondigden ze TechSpark aan, en ik werd aangenomen. U en ik zijn getuige geweest van zoveel wat Microsoft heeft gedaan, met name via het TechSpark-programma. De meeste organisaties waarmee ik nu werk waren er al voordat wij (Microsoft) naar de stad kwamen en ik was actief in het ondersteunen van hen, maar het is gewoon verbazingwekkend de bijeenroepende kracht die Microsoft heeft om hen allemaal samen te brengen op een manier die nooit eerder gebeurde.

Lisa: Ja, precies. Hetzelfde hier. We hebben getalenteerde en innovatieve organisaties hier in Noord-Centraal Washington, maar vaak waren ze geïsoleerd, hadden ze te weinig middelen en deden ze dubbel werk, maar deden ze nog steeds geweldig werk. Door middel van het TechSpark programma, ben ik in staat geweest om hen te helpen samen te komen op een manier die hun werk versterkt. Dus, van de zeven van ons die zijn ingehuurd om dit TechSpark-werk voor Microsoft te doen, zou ik zeggen dat u en ik de meeste overeenkomsten hebben. Onze provincies en gebieden zijn het meest landelijk en beide hebben datacenters. Hoe zou u uw gebied met het mijne vergelijken?

Jeremy: Zonder twijfel hebben we het meest gemeen, maar ik denk dat jullie waarschijnlijk een grotere Latino-bevolking hebben dan ik op basis van de enorme hoeveelheid landbouw in jullie gebied. De demografische mix is waarschijnlijk veel anders, net als de gesproken talen.

Precies. Tussen 25 en 30 procent van de bevolking in mijn gebied spreekt Spaans als hun primaire taal. Het is belangrijk voor me geweest om ervoor te zorgen dat we hard werken om inclusief te zijn. Ik wil dat iedereen aan tafel zit om succes te hebben. Ik ben dankbaar dat de meeste bijscholingscursussen die we via LinkedIn Learning en Microsoft Learning hebben verspreid, in het Spaans en in andere talen worden aangeboden. Nu moet ik ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot breedband.

Jeremy: Als COVID niets anders heeft gedaan, dan heeft het de nood aan connectiviteit echt doen toenemen. Mijn plattelandsgemeenschappen hebben dringend nood aan breedbandconnectiviteit. Onderwijs, gezondheidszorg en telewerkers hebben toegang nodig tot betaalbare breedband. Als je geen breedband hebt, zit je in een zeer moeilijke positie. Dat feit steekt vaak de kop op, vooral in plattelandsgebieden.

Idem dito. Laten we hopen dat er dit jaar op federaal niveau wat gebeurt. Ik weet dat onze beide gebieden hard getroffen zijn door COVID. Wat voor uitdagingen zag je in je regio en hoe heb je kunnen helpen in Zuid Virginia?

2020 was zeker een waas, op zijn zachtst gezegd. Net als jij hadden we het geluk dat we handdesinfecterende middelen en N95-maskers konden uitdelen aan een aantal entiteiten die dat nodig hadden. Dat was niet wat ik verwachtte te doen in 2020, maar het was een dringende noodzaak. Onze focus lag hier op langdurige zorginstellingen en zorgoperaties die buiten de zorgstelsels vallen.

Buiten COVID waren we in staat om hier een Datacenter Community Advisory Board te lanceren, wat een overwinning was. We hebben mensen uit de omgeving bijeengebracht, waaronder een paar middelbare scholieren. Mijn eigen dochter van de middelbare school zat in de raad. Het gaf haar een glimp van wat Microsoft ziet als bijdrage aan de groei van de gemeenschap. Ik denk dat ze een beetje geïntimideerd was, een beetje nerveus om soms iets te zeggen, maar ze begreep wat er aan de hand was en ik kon zien dat ze andere verbanden begon te leggen die ze, eerlijk gezegd, niet had kunnen leggen als ze niet in die groep had gezeten. We konden ook een succesvolle ChangeX lancering doen voor het tweede jaar die goed werd ontvangen. En jij, Miss Lisa?

Lisa: Het belangrijkste voor mij was het Upskilling Program dat we financierden. We werkten samen met NCW Tech Alliance om dat werk te doen en bereikten zo'n 2200 mensen in onze regio. Het was geweldig om te zien dat veel mensen online lessen gingen volgen. Maar het bracht ook aan het licht dat er mensen zijn die thuis geen internet of apparatuur hebben om die lessen te volgen. De meeste lessen konden op een mobiel apparaat worden gevolgd, maar als je geen onbeperkte data hebt en thuis geen internet hebt, waar ga je dan heen? Omdat COVID ons gebied afsloot, kon je niet naar coffeeshops, bibliotheken of andere plaatsen waar je vroeger gratis wifi-toegang kon krijgen. We hebben samengewerkt met de Washington State University om boosters te leveren aan bibliotheken en andere openbare plekken, zodat mensen in hun auto of buiten die bedrijven konden zitten.

Ik sprak met een meisje van wie de campus gesloten was wegens de pandemie en dat in de lente naar huis werd gestuurd om het laatste kwartaal virtueel te doen. Ze had thuis geen breedbandaansluiting omdat haar familie zich dat niet kon veroorloven. Haar familie had één auto en gebruikte die om naar het werk te gaan vanuit hun huis op het platteland. Denk daar eens over na, Jeremy. Je komt uit een achtergesteld gezin, studeert hard en krijgt een beurs voor de universiteit, maar een pandemie dwingt je naar huis te gaan en je hebt nu geen toegang meer om online te gaan en je lessen te volgen tot je ouders thuiskomen van hun werk. Deze studente zat 's nachts in een auto bij een truckstop waar ze gebruik kon maken van hun Wi-Fi en haar huiswerk kon maken. (zucht) Hartverscheurend maar oog-openend voor de dringende noodzaak.

Het is verschrikkelijk. COVID heeft echt een helder licht laten schijnen op zoveel nood.

Lisa: Hetzelfde probleem met scholen. We hebben geholpen hotspots te financieren voor het lokale schooldistrict hier, zodat elke leerling een hotspot kon hebben om virtueel te gaan. Ook waren veel van onze lokale non-profitorganisaties niet toegerust om over te stappen op een volledig virtuele wereld, dus hebben we bij de Columbia Basin Foundation een technologiefonds opgezet waar non-profitorganisaties subsidies konden aanvragen om hun apparatuur en software te upgraden.

Jeremy: Ik kan me zeker voorstellen dat we allebei in het midden zaten van het runnen van verschillende programma's met verschillende organisaties voor de laatste drie maanden of de laatste drie jaar. Het was moeilijk om te zien hoe sommige van die organisaties worstelden met het overbrengen van die programma's, die bedoeld waren voor face to face, hands on, naar die virtuele capaciteit. Sommigen struikelden nogal, en anderen konden de overgang moeiteloos aan. Dus, weet je, dat is het enige wat ik heb geleerd - zien wie sneller kon schakelen en wie meer hulp nodig had. Ik denk dat het woord voor het jaar uitdagend is.

Lisa: Ja, sommige van onze gefinancierde projecten konden gewoon niet landen omdat ze niet snel genoeg konden uitvogelen hoe ze moesten pivoteren naar virtueel, terwijl andere bloeiden op manieren die we niet hadden verwacht. We hadden een STEM-showcase die Microsoft elk jaar sponsort en waar we kinderen naar toe laten komen om ze persoonlijk te laten zien. Hoewel het open staat voor de hele regio, zijn het normaal de kinderen die in Wenatchee wonen die deelnemen, maar door het online te zetten, konden kinderen uit de hele regio deelnemen en hun projecten indienen. Het maakte het dus billijker voor degenen die verder weg wonen.

We hebben ook een evenement in de buurt, de Flywheel Investeringsconferentie, dat normaal een in-persoonsevenement is. Ze verhuisden het online en hadden drie keer zoveel kijkers. Dus, op zoek naar een positief punt in dit jaar van uitdagingen, denk ik dat er veel lessen zijn geleerd en dat veel evenementen in de toekomst meer naar een hybride model kunnen gaan.

Nu u 3,5 jaar bij Microsoft werkt, wat hebt u geleerd terwijl u dit TechSpark-werk deed?

Jeremy: Ik had lange tijd met non-profitorganisaties gewerkt, dus ik dacht dat ik alle non-profitorganisaties in de regio kende en ik dacht dat ik echt begreep wat ze deden. Door dit TechSpark werk te doen, ben ik gaan beseffen dat ik dat niet doe. Ik heb misschien begrepen wat ze doen, maar niet voor wie ze het doen, niet hun reikwijdte, niet hun bereik. Dus, het heeft me echt een verhoogd gevoel van hoe deze non-profitorganisaties werken gebracht. Hoe ze doen wat ze eerlijk doen, waar ze tekort schieten, en waar we mogelijk verbindingen kunnen leggen met andere organisaties om hen te helpen hun impact te vergroten. Dat is het grootste hoogtepunt voor mij geweest.

Lisa: Ja, 100 procent hetzelfde voor mij. Ik heb eerder gewerkt voor een ander lokaal tech bedrijf om de gemeenschap te helpen, wat geweldig was, maar ons TechSpark werk brengt het naar een heel nieuw niveau van leunen op een gemeenschap.

Het is groot denken. Het is veel tijd besteden aan strategieën om barrières weg te nemen voor de minstbedeelden of de mensen op het platteland. Hoe bereik ik die mensen? Hoe creëer ik een effectief ecosysteem voor de toekomst? Wie breng ik naar de tafel om dit werk te doen? Hoe kan ik het duurzaam maken? Echt proberen om de silo's te doorbreken van al deze non-profitorganisaties die echt goed werk doen, en hen samen te laten werken om hun werk te harmoniseren en te versterken.

Ik denk dat het een beetje een ruw ontwaken voor me is geweest, want ik dacht dat ik alle non-profitorganisaties in de buurt kende en wist hoe ze het voor elkaar kregen. Ik leerde al snel dat ik niet alles wist en ik ben nog steeds een student die elke dag iets bijleert. U en ik hebben de geweldige taak om ter plekke te zien hoe dit werk wordt gedaan, maar er zijn zoveel anderen in ons filantropieteam die dit werk achter de schermen in belangrijke mate ondersteunen. Ik hoor dagelijks hun passie om anderen te helpen en dat houdt het vuur in mij aan de gang om dit werk hier te doen. Als ik terugkijk op mijn drie jaar, denk ik dat mijn favoriete onderdeel van deze baan is dat ik mezelf buiten mijn eigen comfortniveau heb geduwd, dat ik mijn non-profitorganisaties heb gestimuleerd om groot te denken en impact te hebben op een veel groter gebied dan ze tot nu toe hebben gedaan.

Je hebt het. Helpen om impact te hebben, dag in, dag uit. Dat is wat we mogen doen en ik hou van het werk. Dus, vertel me eens Miss Lisa, nu we 2020 achter de rug hebben, wat maakt je enthousiast om verder te gaan in 2021?

Lisa: Mijn handtekening project. Microsoft vertelde ons TechSpark regionale managers om de tijd te nemen en te luisteren en meer te leren over onze gebieden. Wat duidelijk werd, Jeremy, is dat je niet zou moeten opgeven waar je graag woont om te kunnen werken, leren, bijscholen en groeien. We leven in een tijd van grote kansen.

Geen waarachtiger woorden. Ik voel hetzelfde.

Lisa: De afgelopen drie jaar zijn een geschenk en een echte kans geweest om te luisteren en te leren van belanghebbenden in plattelandsgemeenschappen in mijn hele regio. Ik heb de wanhoop in hun stem gehoord als ze spraken over de hindernissen en barrières die ze zijn tegengekomen terwijl ze probeerden hun gemeenschappen op te heffen. Ik hoor ook hoop als ze praten over de aspiraties voor hun jeugd, hun bedrijven en hun gemeenschappen. Het werd mijn doel om organisaties te vinden die me konden helpen een manier te vinden om systematische ecosysteemveranderingen - geïdentificeerd op het terrein of vanaf de grond - in relaties en gesprekken tot stand te brengen. Mensen ontmoeten waar ze zijn, zowel op niveau als op locatie, was een niet-onderhandelbaar punt voor mij. Ik ben blij dat ik in de NCW Tech Alliance een geweldige partner heb gevonden die me zal helpen om dat werk op te tillen en we zijn nu bezig om ons project te lanceren. Dus, stay tuned... misschien hoor je er iets over in mijn volgende LinkedIn artikel? (grinnik)

Ik kan niet wachten, Miss Lisa. Ik weet hoe gepassioneerd u erover bent. Dus, net als u, heb ik mijn handtekening project waar ik aan werk dat bijna klaar is. We ontwikkelen een innovatie hub in samenwerking met Mid-Atlantic Broadband. Zij zijn een regionale glasvezel transport provider, maar we werken eigenlijk met hen samen om opleidingsmogelijkheden te bieden. Op dit moment hebben we 8-10 non-profitorganisaties uit de regio waarmee we al overeenkomsten hebben gesloten om scholing te bieden aan studenten van de K-12, de universiteit, loopbaanveranderaars en levenslang lerenden. In wezen zullen we in staat zijn om deze bijscholingsmogelijkheden naar elke inwoner in Zuid-Virginia te brengen. Ik kan niet wachten op die dag.


TechSpark Washington heeft in drie korte jaren een lange weg afgelegd, net als TechSpark Virginia, maar we hebben nog veel meer te doen. Ik ben zo trots op wat we tot nu toe bereikt hebben en ik ben benieuwd wat de toekomst voor NCW in petto heeft. Iedereen verdient het om te wonen en te werken waar hij van houdt, net als mijn collega Jeremy en ik. Daarom ben ik zo enthousiast over de komende lancering van mijn belangrijkste project. Het is een landelijke veerkracht en digitale inclusie campagne die wordt ontwikkeld om mensen te ontmoeten waar ze zijn in lokaliteit en niveau, dus blijf op de hoogte voor meer TechSpark nieuws binnenkort.

TechSpark Spotlight: Via het TechSpark-programma werkt Microsoft samen met gemeenschappen om inzicht te krijgen in hun unieke regionale uitdagingen en om oplossingen, programma's en partnerschappen te verkennen die lokaal het meest effectief zullen zijn. Dit artikel maakt deel uit van de Microsoft TechSpark Spotlight-reeks die een licht werpt op elke gemeenschap die we bedienen.